Particulier onderzoeker

Wat is een particulier onderzoekerjustice scale

De particulier onderzoeker verricht waarnemingen en naspeuringen van personen en zaken en onderzoeken van sporen die in termen van de complexiteit als eenvoudig aangemerkt moeten worden. De particulier onderzoeker is uitsluitend verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn eigen takenpakket en verricht deze binnen strakke wettelijke kaders en op basis van door leidinggevenden (opdrachtgever) verstrekte instructies. De vereiste kennis, inzicht en vaardigheden zijn functiegebonden. De transferwaarde van de vereiste sociale vaardigheden en attitude (o.a. geheimhouding) is hoger.

Bestolen, belazerd, vertrouwen geschaad …,

Iedereen weet dat er diefstal cq fraude gepleegd wordt, maar hoe kunnen we dat bewijzen? Derving van goederen wordt in de meeste gevallen mee gecalculeerd als zijnde “aanvaardbaar”. ” We accepteren het verlies”. Dat hoeft dus niet! Door onderzoek als testaankopen, volgen/observeren van betrokkene en of het plaatsen van (heimelijk) camera’s kan diefstal of fraude en andere zaken aan het licht brengen.

Echter kunt u vaak dergelijk verlies vóór zijn als u weet wat voor personeel u in huis haalt. Denk hierbij aan een antecedentenonderzoek.

Secure-it-now onderzoekt onder andere de volgende zaken:

  • Bedrijfsdiefstal
  • Fraude boekhouding
  • Ziekteverzuim
  • Antecedentenonderzoek
  • Controle werkzaamheden
  • Illegale onderverhuur
  • Onderzoek op privé gebied, etc.

Voordat een onderzoek start krijgt u een stappenplan van het onderzoek te zien. Door middel van een tussenrapportage wordt u over de stand van zaken op de hoogte gehouden. Hebt u het gevoel dat er iets binnen uw organisatie en of in uw privé-gebied iets niet in orde is? Wacht dan niet langer en stuur een mail of neem telefonisch contact op.